Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

5 anti stress συμβουλές για το Σαββατοκύριακο

1. Περιορίστε τις  ώρες που δουλεύετε νοητικά. Όλη την εβδομάδα  ο εγκέφαλος σας ξόδευε έως και το 50% της συνολικής σας ενέργειας, για  να διεκπεραιώσει ότι  του ζητούσατε!  Η τηλεόραση, το διάβασμα, ο υπολογιστής, οι νοητικές εργασίες  θα πρέπει να μειωθούν,  για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του σώματος σας.

2. Ένα διάλειμμα σκέψης κάθε λίγες ώρες είναι ιδανικό. Ο διαλογισμός και η προσευχή, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα άμεσα και υγιεινά, αυξάνοντας νευροχημικά και νευροδιαβιβαστές που ενισχύουν την ικανοποίηση, βελτιώνουν τη νόηση  και την ψυχολογική υγεία.

3. Γυμναστείτε ήπια. Η καταπόνηση του σώματος καθημερινά  δεν ωφελεί και τα σαββατοκύριακα! Ωστόσο η  ήπια άσκηση βελτιώνει τις νοητικές επιδόσεις, ελαττώνει το άγχος και τονώνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος 

4. Χαλαρώστε το σώμα.  Αυτό που χρειάζεται το σώμα μας μετά από μία κοπιαστική εβδομάδα γεμάτη στρες, προθεσμίες και πολλαπλές υποχρεώσεις είναι η χαλάρωση. Μπορείτε να μπείτε στη μπανιέρα αφού τη γεμίσετε με ζεστό νερό και θαλασσινό αλάτι, να κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ ή ακόμα και να πάτε για λουτρά και χαμάμ!

5. Επικοινωνήστε και χαρείτε! Ανταλλάξτε ενδιαφέρουσες απόψεις με φίλους, εκφράστε τα συναισθήματα σας, κάντε κάτι που μπορεί να σας ευχαριστήσει και να σας δώσει χαρά. Μην ακούτε ειδήσεις, μην ανακυκλώνετε τα δυσάρεστα μηνύματα, μην συζητάτε για θέματα που προκαλούν αγωνία και φόβο. 


Δώστε στον εαυτό σας  χρόνο να ηρεμήσει, να χαλαρώσει, να επανακάμψει και να επανέλθει την Δευτέρα ξεκούραστος και αποδοτικός !



Καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου