Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μια μικρή ιστορία πωλήσεων!


Δύο μεγάλες και ανταγωνιστικές εταιρείες που πουλούσαν παπούτσια, αποφάσισαν να αναπτύξουν τις εξαγωγές τους στην Αφρική.

Οι δύο ανταγωνιστές Υπεύθυνοι Εξαγωγών συμπτωματικά βρέθηκαν την ίδια περίοδο, στην ίδια χώρα! Παρατήρησαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας της χώρας αυτής, στην μεγάλη τους πλειοψηφία να μην φορούν παπούτσια!

Επέστρεψαν και οι δύο στα ξενοδοχεία τους για να κάνουν την αναφορά προς την Διοίκηση

Πωλητής Α εταιρείας:
«η εικόνα στην χώρα αυτή είναι απογοητευτική. Κανείς δεν φορά παπούτσια. 
Πρέπει να δούμε άλλες αγορές για τις εξαγωγές μας!»

Πωλητής Β εταιρείας:
«η εικόνα στην χώρα αυτή είναι ενθαρρυντική. Κανείς δεν φορά παπούτσια. Πρέπει να αναπτύξουμε τις εξαγωγές μας στην συγκεκριμένη αγορά!»

Ποιόν τύπο πωλητή θα θέλατε να έχετε στην εταιρεία σας? 
η πώληση, ιδιαίτερα σήμερα, είναι σε μεγάλο βαθμό, ψυχολογική διαδικασία.
Οι πωλητές με χαμηλή αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, αντικρίζουν παντού προβλήματα και όχι ευκαιρίες. Αλλαγή στην οπτική, οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα. 

Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε εταιρείας, η εστιασμένη εκπαίδευση
των πωλητών της.


Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ευκαιρίες καριέρας για Πτυχιούχους Οικονομικών Σχολών

Η πλέον χρησιμοποιημένη λέξη «κρίση», στα λεξικά μεταφράζεται επίσης και ως «η ικανότητα να παίρνει κανείς αποφάσεις». Η ιστορία επίσης μας διδάσκει ότι μέσα από μια κρίση, γεννιούνται πάντα νέες ιδέες, εντοπίζονται ευκαιρίες, ανακατανέμονται μερίδια της αγοράς, εμφανίζονται αποτελεσματικότερα εργαλεία και δημιουργούνται νέες καριέρες.

Το Οικονομολογικό επάγγελμα, ανέκαθεν είχε την «πολυτέλεια» να είναι ευρέως αποδεκτό και να μπορεί να χρησιμοποιείται σε πολλά επαγγέλματα, σε αντίθεση με πτυχία όπως της Ιατρικής ή Νομικής, που έχουν μια πολύ συγκεκριμένη επαγγελματική στόχευση.

Ξεκινώντας από τους νέους απόφοιτους, σήμερα το Πτυχίο σας μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές θέσεις όπως: Λογιστήριο, Πωλήσεις, Marketing, Ανθρώπινο Δυναμικό & Διοίκηση Προσωπικού, Logistics, Προμήθειες, Υπάλληλος Γραφείου, Γραμματειακή Υποστήριξη, Διαφήμιση, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων κλπ.
Για να μπείτε σήμερα στην αγορά εργασίας, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία. Τα σημαντικότερα σας όπλα είναι: επαγγελματικό βιογραφικό και ελκυστική συνοδευτική επιστολή, άριστη προετοιμασία για την διαδικασία της συνέντευξης, πολύ καλή γνώση της εταιρείας που θα συναντήσετε, πολύ καλή (θεωρητική) γνώση των καθηκόντων που σχετίζονται με την θέση που σας ενδιαφέρει.

Ο πήχης πλέον έχει ανέβει πολύ ψηλά και όπως καλά θυμάστε από το πρώτο μάθημα των Οικονομικών, ο βασικός κανόνας της αγοράς (εργασίας) είναι η προσφορά (υποψηφίων) και ζήτηση (θέσεων εργασίας). Για να ενταχθείτε γρήγορα στον επαγγελματικό στίβο, προαπαιτούμενα είναι: άριστη γνώση Αγγλικών (τουλάχιστον proficiency), άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών (ms office και κυρίως excel), καλή γνώση των πλέον διαδεδομένων λογιστικών προγραμμάτων, συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση.
Μια εταιρεία θα σας προσλάβει για αυτά που γνωρίζετε και όχι για αυτά που έχετε την διάθεση να μάθετε μελλοντικά (δείτε ξανά τον παραπάνω κανόνα!). Αυτό σημαίνει ότι η γνώση πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη, ειδικά σήμερα που ο κλάδος υφίσταται καθημερινές αλλαγές και ανατροπές. 

Η έλλειψη εμπειρίας (συχνό εμπόδιο στην πρώτη αναζήτηση εργασίας σε όλες τις εποχές) μπορεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και ουσιαστικά, μέσω της πρακτικής άσκησης, της εθελοντικής εργασίας, της εκπαίδευσης. Αξιοποιήστε όλα τα παραπάνω εργαλεία προκειμένου να βρείτε την εργασία που σας ταιριάζει καλύτερα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να θυσιάσετε ένα καλοκαίρι ή κάποιες γιορτές.

Οι εργαζόμενοι, που λόγω συνθηκών βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πρέπει να λάβουν υπόψιν τους, δύο βασικές παραμέτρους: την δικτύωση & την γνώση.

Κανείς δεν θα ψάξει να σας βρει στο σπίτι σας για να προσφέρει μια θέση εργασίας. Οι σημαντικότερες κινήσεις σας πρέπει να είναι οι εξής: συνεχής παρουσία σε ομιλίες, συνέδρια, εκθέσεις, σεμινάρια του κλάδου σας. Φυσικά δεν αρκεί να εμφανίζεστε, αλλά να γνωρίζεστε με συναδέλφους και να διευρύνετε τον κύκλο των επαφών σας, έχοντας πάντα στην διάθεση σας ένα επαγγελματικό και σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Η δικτύωση σας πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα επαγγελματικό προφίλ στο Linkedin, που αποτελεί και τον σημαντικότερο τόπο δικτύωσης εταιρειών και στελεχών παγκόσμια και πλέον και στην Ελλάδα. Τέλος είναι σημαντικό να προσεγγίσετε και όλες τις εταιρείες επιλογής Ανθρώπινου Δυναμικού που ασχολούνται με την στελέχωση εταιρειών. Η μικρότερη δυνατή απήχηση υπάρχει στις μικρές αγγελίες. Τα δεδομένα στην αναζήτηση εργασίας έχουν πλέον αλλάξει και όποιος αρνείται να δει την εικόνα, θα βλέπει συνεχώς μπροστά του προβλήματα και εμπόδια και όχι ευκαιρίες και προοπτικές. Αν πάλι εργάζεστε σήμερα σε μια εταιρεία, μην αμελείτε τις συμβουλές αυτές, γιατί είναι προτιμότερο «να διορθώσουμε την στέγη του σπιτιού μας, όταν έχει καλοκαιρία»

Η γνώση, είναι και το πλέον δυνατό χαρτί σας. Αξιοποιήστε τον χρόνο που είστε εκτός αγοράς εργασίας και επενδύστε στην γνώση. Νέα λογιστικά προγράμματα, μεγαλύτερη εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, απόκτηση Πτυχίων και εξειδικεύσεων στον τομέα που σας ενδιαφέρει, βαθύτερες γνώσεις στα ΔΛΠ, αποτελούν για όλους μια πραγματική επένδυση στο μέλλον, με μεγάλη ζήτηση (και συχνά χαμηλή ανταπόκριση) από τις αξιόπιστες εταιρείες σε όλη την Ελλάδα.

Για όσους τέλος ασκούν ή επιθυμούν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα, οι συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα το outsourcing (εξωτερική ανάθεση εργασιών) που αποτελεί μια συνηθισμένη και επιτυχημένη συνταγή στο εξωτερικό. Μια εταιρεία πρέπει να παράγει και να πουλάει. Όλα τα υπόλοιπα (marketing, λογιστικά, ανθρώπινο δυναμικό, μισθοδοσία, προμήθειες, έρευνα και ανάπτυξη κλπ) μπορεί να τα αναθέσει έξω.

Στην δική σας περίπτωση, είναι απαραίτητη η δικτύωση & η προβολή. Δεν αρκεί να έχετε ένα γραφείο και να μένετε κλεισμένοι μέσα σε αυτό. Το 20% του χρόνου σας πρέπει να επενδύεται στην δικτύωση, τόσο την παραδοσιακή (παρουσία σε συνέδρια, ομιλίες, σεμινάρια, εκθέσεις, σύλλογοι, αρθογραφία) όσο και στην σύγχρονη (επαγγελματική προβολή και δραστηριοποίηση στο Linkedin και τα social media, ελκυστική ιστοσελίδα, κατάλληλες επιστολές προσέγγισης πελατών). Και στην δική σας περίπτωση ισχύει η λογική της ανάθεσης (ότι δεν γνωρίζω ή δεν προλαβαίνω να κάνω, το αναθέτω σε έναν έμπειρο εξωτερικό συνεργάτη).

Η (άμεση) προσαρμογή στα νέα δεδομένα απαιτεί δραστηριοποίηση. Μην μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν, μην αναζητάτε δικαιολογίες (δεν ξέρω, δεν έχω χρόνο, είμαι μεγάλος, δεν έχω πειστεί…). Εσείς έχετε τη ευθύνη του μέλλοντος σας και μόνον εσείς μπορείτε να δράξετε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η απόφαση είναι δική σας!

*όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Epsilon7 της Epsilon Net

Κωνσταντίνος Παπαχατζής
Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
Εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων  & στελεχών ΑΝΑΔΕΙΞΗ (www.anadeixi.gr)

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Top 10 των δηλώσεων που δεν θέλουν να ακούν οι πελάτες από το προσωπικό σας!


  1. «δεν είναι δική μου δουλειά»
  2. «δεν ξέρω/ δεν το γνωρίζω»
  3. «διαφωνώ μαζί σας/ δεν έχετε δίκιο»
  4. «μου κάνει εντύπωση που δεν μας γνωρίζετε/ δεν γνωρίζετε τα προϊόντα μας»
  5. «πρώτη φορά το ακούω αυτό από πελάτη μας»
  6. «ένα λεπτάκι / μια στιγμούλα/ ένα φαξάκι/ μια υπογραφούλα»
  7. «λυπάμαι, κλείνουμε τώρα, ξανακαλέστε / ξαναπεράστε αύριο»
  8. «πείτε μου πάλι το όνομα σας και τι ακριβώς θέλετε»
  9. «είστε ο πρώτος πελάτης που παραπονιέται για τα προϊόντα μας/ εξυπηρέτηση μας»
  10. «αυτό που ζητάτε είναι ενάντια στην πολιτική της εταιρείας μας»


Αν αναγνωρίζετε αυτά τα συμπτώματα στην συμπεριφορά του προσωπικού σας, είναι η κατάλληλη στιγμή για την εκπαίδευση τους στην Άριστη Εξυπηρέτηση Πελατών!







Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Έξοδος στις Αγορές – Είσοδος στην Εργασία;

Η βελτίωση των οικονομικών δεικτών, συνδέεται άμεσα με την βελτίωση της ψυχολογίας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών. Μετά από μια περίοδο βαθιάς ύφεσης, όπου πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν και άλλες επιβίωσαν με σημαντικές απώλειες, για πρώτη φορά, ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι τα χειρότερα πέρασαν, κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση του στην αγορά εργασίας.

Είναι σίγουρο ότι πολύ λίγες είναι οι επιχειρήσεις εκείνες, που δεν αναγκάστηκαν λόγω συνθηκών να μειώσουν το προσωπικό τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά κενά σε Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα, να καλυφθούν.

Ωστόσο αυτό δεν διασφαλίζει ότι όλοι όσοι αναζητούν εργασία, απλά θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους, για να βρουν ξανά μια θέση στην αγορά, αλλά πρέπει να δραστηριοποιηθούν άμεσα στην βελτίωση των δεξιοτήτων και γνώσεων τους.

Οι κλάδοι που θα έχουν την προτεραιότητα στην αναζήτηση προσωπικού είναι:
  1. Τουρισμός
  2. Παροχή Υπηρεσιών
  3. Εμπόριο

το μέγεθος των εταιρειών των κλάδων αυτών και η μεγαλύτερη ευελιξία στην λήψη αποφάσεων και στρατηγικών κινήσεων, τους επιτρέπει να κινούνται πιο γρήγορα, σε σχέση με κλάδους όπως η βιομηχανία, όπου απαιτείται και περισσότερος χρόνος (και συχνά σημαντικές δαπάνες) για να προχωρήσουν σε αλλαγές.

Οι πρώτες θέσεις που θα χρειαστεί να στελεχωθούν είναι: 
  1. Πωλήσεις
  2. Εξαγωγές
  3. Γραμματεία

Τα έσοδα των εταιρειών προκύπτουν από τις πωλήσεις (ελληνική αγορά) και εξαγωγές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες βασίζουν μεγάλο μέρος της ανάπτυξης τους σε έμπειρα στελέχη που μπορούν να αυξήσουν τα μερίδια τους. Επιπλέον, η ανάγκη για διοικητικό προσωπικό (γραμματείς, υπάλληλοι γραφείου) είναι αυξημένη, καθώς ήταν και οι πρώτες θέσεις που περιορίστηκαν λόγω της μείωσης του κόστους εργασίας.

Ποιες νέες ανάγκες έχουν όμως δημιουργηθεί στην στελέχωση των επιχειρήσεων? Κατ αρχήν, οι εταιρείες έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προδιαγραφών, και σήμερα πλέον δεν είναι αρκετό ένας εργαζόμενος να διαθέτει απλώς βασικές γνώσεις των σημαντικότερων επαγγελματικών εργαλείων.

Η άριστη γνώση Αγγλικών (επίπεδο proficiency), η άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών (word, excel, powerpoint), η πολύ καλή γνώση λοιπών σχετικών προγραμμάτων (πχ λογιστικά προγράμματα για στελέχη Οικονομικής Διεύθυνσης, σχεδιαστικά προγράμματα για Τεχνικά στελέχη κλπ) είναι πλέον προαπαιτούμενο και στηρίζεται στον βασικό κανόνα της οικονομίας για Προσφορά & Ζήτηση. Η προσφορά υποψηφίων παραμένει σε εξαιρετικά αυξημένη και ισχύει η αναλογία 1 ->150 (δηλαδή 150 υποψήφιοι για μια θέση εργασίας). Μια εταιρεία θα προχωρήσει σε μια πρόσληψη για όσα ξέρει κάποιος και όχι για όσα έχει την διάθεση να μάθει αφού πάρει μια θέση εργασίας.
Νέες γνώσεις και δεξιότητες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους και αν επενδύσει κανείς έγκαιρα σε αυτές, θα αποκτήσει συντριπτικό πλεονέκτημα.

Στις κυριότερες συμπεριλαμβάνονται:
  1. Γνώση Ρωσικών
  2. Γνώση Διεθνών Λογιστικών Προτύπων
  3. Λοιπά σχετικά προγράμματα μέσω Η/Υ(ανάλογα με το αντικείμενο της θέσης εργασίας)

Σε επίπεδο επαγγελματικής συμπεριφοράς και προσωπικότητας, οι εταιρείες επιλέγουν στελέχη με τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Ικανότητα διαχείρισης της Αλλαγής (change management)
  2. Ικανότητα διαχείρισης επαγγελματικού χρόνου (time management)
  3. Ικανότητα συνεργασίας και επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα 
  4. Πελατοκεντρική προσέγγιση και συμπεριφορά

Για να μπορέσει, ειδικά σήμερα, ένας εργαζόμενος να γίνει ορατός και να έχει επαγγελματικές ευκαιρίες θα πρέπει να διαθέτει:

  1. Επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα και ελκυστική συνοδευτική επιστολή
  2. Επαγγελματικό προφίλ στο Linkedin
    (ειδικά για μεσαία και ανώτερα στελέχη) 
  3. Γνώση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού
    (άριστη διαχείριση της συνέντευξης και των τεστ επιλογής προσωπικού)

Για να μπορέσει λοιπόν κάποιος που αναζητά εργασία, να βρει αυτό που του ταιριάζει, πρέπει πρώτα από όλα να συνειδητοποιήσει ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πρέπει αρχικά ο ίδιος να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, για να πετύχει στους επαγγελματικούς του στόχους και να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις νέες συνθήκες που θα παρουσιαστούν.

*άρθρο μου, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Το Έθνος

Κωνσταντίνος Παπαχατζής
Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
ΑΝΑΔΕΙΞΗ