Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

360ο TRAINING: Management & Empowerment

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνδυάζεται ένα Workshop Διοίκησης

με ταυτόχρονη ατομική Συμβουλευτική ενδυνάμωσης!


  • Με ποια εργαλεία θα διαχειριστούν τα στελέχη σας τον αυξημένο όγκο
    των καθηκόντων τους;
  • Πως θα διαφοροποιήσουν το χαμηλό ηθικό και τη δυσαρέσκεια των υφισταμένων τους;
  • Πως θα αποκτήσουν άμεσες γνώσεις ώστε να επιδράσουν θετικά στην ψυχολογία των ομάδων;
  • Από που θα αντλήσουν την απαραίτητη ενέργεια και δυναμική για τη διαχείριση νέων καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί με την κρίση;
  • Πως θα γίνουν αποτελεσματικότεροι βελτιώνοντας την συμπεριφορά και τις ηγετικές τους ικανότητες;
  • Υπάρχουν εσωτερικοί πόροι στον κάθε εργαζόμενο για τη διαχείριση τους στρες και των αρνητικών συναισθημάτων;


Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: 


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ



Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, πρέπει να αποφασίστε και ανάμεσα στα παρακάτω σημαντικά διλήμματα:


  • Δίνετε προτεραιότητα στο να καλύψετε το κουτάκι στο οργανόγραμμα (θεσοκεντρική προσέγγιση) ή να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο (ανθρωποκεντρική προσέγγιση)?
  • Προτιμάτε η θέση να μένει κενή μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος (και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να έχουν μεγαλύτερο όγκο εργασίας) ή να συνεχίσει άμεσα και απρόσκοπτα η λειτουργία της εταιρείας?
  • Εστιάζετε στο παρελθόν και την σχετική προϋπηρεσία του υποψηφίου ή στο μέλλον, την προσωπικότητα και την δυναμική του, που θα συμβάλλει και στην εταιρική ανάπτυξη?
  • Δίνετε μεγαλύτερη βαρύτητα στα ποσοτικά χαρακτηριστικά (γνώση αντικειμένου εργασίας, σπουδές) ή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά? (διαπροσωπικές σχέσεις, επικοινωνία, ικανότητες management)
  • Προτιμάτε να καλύψετε την θέση με έναν υποψήφιο με περισσότερα προσόντα και μεγαλύτερη εμπειρία (overqualified) ή τον κατάλληλο για την θέση, που θα απαιτηθεί μεγαλύτερος χρόνος για να εξελιχθεί?
  • Βαραίνει περισσότερο στην απόφαση σας μια σχετική επαγγελματική εμπειρία σε πολυεθνική (expertise) ή σε ελληνική (multitasking) εταιρεία?
  • Επιλέγετε με κριτήριο τις (χαμηλότερες) επιθυμητές αποδοχές ή την (συνολική) συνεισφορά στην λειτουργία της εταιρείας?
  • Προσελκύετε ένα στέλεχος που μπορεί να κάνει την υπέρβαση, με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο αποδοχών ή προτιμάτε την τήρηση των εσωτερικών ισορροπιών και την διατήρηση του καλού κλίματος στην εταιρεία?
  • Αποφασίζετε με υποκειμενικά (διαίσθηση, συμπάθεια, συστάσεις κλπ) ή αντικειμενικά κριτήρια (τεστ, ασκήσεις προσομοίωσης κλπ)?
  • Η διαδικασία θα γίνει εσωτερικά (γνώση εταιρείας, αναγκών και προσώπων) ή εξωτερικά ? (σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού: εμπειρία, αντικειμενικότητα, ταχύτητα)


Ξεκαθαρίστε τα ερωτήματα αυτά πριν προχωρήσετε στην επιλογή προσωπικού. Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ βρίσκεται κοντά σας στην διαδικασία αναζήτησης των κατάλληλων υποψηφίων για την εταιρεία σας. 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
hr@anadeixi.gr, www.anadeixi.gr

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ποια στελέχη πρέπει να προσλάβετε και γιατί

Μια εταιρεία είναι τόσο καλή όσο και οι εργαζόμενοι της. Τα στελέχη «Α», είναι λίγα και βρίσκονται στην κορυφή, σε θέματα δεξιοτήτων, αποτελεσμάτων και προσωπικότητας. Ακολουθούν οι «Β», περισσότεροι και λιγότερο ικανοί, οι «Γ» και τέλος οι «Δ» (μεγάλη ποσότητα και ελάχιστη ποιότητα). Οι «Α» επιλέγουν υφισταμένους και συνεργάτες που ανήκουν στην ίδια κατηγορία γιατί στοχεύουν στα αποτελέσματα και δεν νιώθουν απειλή από κανέναν. Οι «Β», επιλέγουν (και συχνά προσλαμβάνουν) υφισταμένους κατηγορίας «Γ», γιατί ξέρουν ότι αν προσλάβουν κάποιον ισάξιο τους, μπορεί να τους ξεπεράσει και σε περιόδους εργασιακής ανασφάλειας, η διατήρηση της θέσης τους, είναι συχνά., βασικό κριτήριο επιλογής. Οι «Γ» συνεργάζονται και επιλέγουν από την κατηγορία «Δ», για τους ίδιους λόγους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάνετε εκπτώσεις στις επιλογές σας για κρίσιμες θέσεις εργασίας στο οργανόγραμμα, σε λίγο καιρό και χωρίς να το καταλάβετε, η εταιρεία σας θα έχει γεμίσει με ένα σωρό μέτριους και συχνά μη ικανούς εργαζόμενους, με άμεση επίπτωση στα αποτελέσματα, το εργασιακό κλίμα, την συνεργασία και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πως Μπορείτε να Αυξήσετε τις Πωλήσεις του Καταστήματός σας;

Μέσα στο σημερινό περιβάλλον κρίσης, μειωμένου αγοραστικού εισοδήματος και έντονου ανταγωνισμού, υπάρχουν πάντα –ανέξοδοι – τρόποι να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Οι σημαντικότερες συμβουλές μας είναι οι εξής:

1. Δείτε τον χώρο του καταστήματος σας με τα μάτια του πελάτη
Είναι ευχάριστος και άνετος; Προδιαθέτει θετικά για να παραμείνει ο πελάτης και να ξοδέψει περισσότερα; Προσθέστε μικρές πινελιές, όπου χρειάζεται (χρώματα, εικόνες, πρόσβαση κλπ) και απομακρύνετε οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί τον πελάτη. Ο χώρος δεν είναι φτιαγμένος για την δική σας άνεση, αλλά για την άνεση του πελάτη


2. Εικόνα προϊόντων
Είναι τα προϊόντα σας τοποθετημένα ελκυστικά? Κάνετε συχνές αλλαγές στα stands και τα ράφια? Έχετε δείγματα για καλούς πελάτες; Τα προϊόντα είναι τακτοποιημένα και καλοδιατηρημένα? Το merchandising και πως επηρεάζει τις καταναλωτικές συνήθειες, είναι πραγματική επιστήμη. Εκπαιδευτείτε στις βασικές αρχές προβολής των προϊόντων σας


3. Εκπαιδευμένο προσωπικό στην εξυπηρέτηση
Οι υπάλληλοι σας (και εσείς) γνωρίζετε τις βασικές τεχνικές άριστης εξυπηρέτησης στο τηλέφωνο και την υποδοχή; Γνωρίζετε πως θα κάνετε τον πελάτη (παλιό και νέο) να νιώσει αποδεκτός, αναγωρίσιμος και καλοδεχούμενος στο κατάστημα; Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν με συναισθηματική παρόρμηση και λιγότερο με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.


4. Εκπαιδευμένο προσωπικό στις πωλήσεις
Οι υπάλληλοι σας (και εσείς) γνωρίζετε ποιο είναι το κατάλληλο λεξιλόγιο (λέξεις και εκφράσεις) που μπορούν να επηρεάσει την απόφαση για αγορά; Γνωρίζετε πως θα κάνετε συμπληρωματικές πωλήσεις; Πως θα ξεπεράσετε τις αντιρρήσεις των πελατών σας; Και κυρίως: γνωρίζετε με ποιους τρόπους θα ξαναφέρετε τον πελάτη στο κατάστημα σας;


5. Διαφήμιση
Τα σύνορα του καταστήματος σας δεν σταματούν σε απόσταση λίγων μέτρων από την είσοδο σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πιστό πελατολόγιο σε όλη την πόλη και γιατί όχι, σε όλη την Ελλάδα! Έχετε στήσει μια αξιόλογη επαγγελματική ιστοσελίδα, φιλική προς τον χρήστη; Δίνετε χρήσιμες πληροφορίες μέσω μιας κατάλληλης σελίδας στο facebook; Πουλάτε μόνον τα προϊόντα σας ή μιλάτε και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι πελάτες από την αγορά τους; Διοργανώνετε κοινά events με γειτονικά καταστήματα; Έχετε σκεφτεί την δημιουργία ενός e-shop;


6. After sales service
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες «ξεχνούν» τους πελάτες τους μετά την αγορά. Έχετε μια καλή και ενημερωμένη βάση πελατών; Επικοινωνείτε μαζί τους με sms marketing & e-mails σε τακτά διαστήματα; Ενημερώνετε για προσφορές, εκπτώσεις, ειδικές ημέρες ή έστω και για ευχές στην διάρκεια των εορτών; Όταν δεν υπενθυμίζετε την παρουσία σας, γρήγορα θα σας ξεχάσουν, εκτός αν έχετε ένα μονοπωλιακό προϊόν!


Περισσότερα στο www.anadeixi.gr